Doorgaan naar hoofdcontent

Brugproject ECUADOR vrijdag

We namen afscheid van Ecuador met een zelfgemaakte coctail, een spel en een evaluatie.
Nadien bracht het vliegtuig ons veilig terug naar België!
Door het brugproject hebben de kleuters de lagere school en de leerkrachten wat beter leren kennen.  Ook hebben de kinderen wat meer kennis over het Ecuador, het land waarmee onze school een scholenband heeft.

 

Reacties

Populaire posts van deze blog

brugproject ECUADOR

De derde kleuterklas en het eerste leerjaar houden hun tweede brugproject 'Ecuador' van maandag 14 t.e.m. vrijdag 18 mei. Via deze blog hoef je niets te missen!
*Maandag 14 mei 2018:

Beste mama’s en papa’s,
De reis naar Ecuador met het vliegtuig is tamelijk vlot verlopen.  De landing was niet zo zacht zoals we gehoopt hadden.  In Ecuador zijn we ontvangen door Monica.  Zij leerde ons een Spaans lied.  Kan jij nog een hoedje vouwen ? Vandaag stonden de Spaanse taal en muziek in de kijker. Wat zal het morgen zijn ?
Morgen blijft iedereen in Ecuador eten : dus boterhammen, drankje en tussendoortje in de rugzak (voor de kleuters).  De kinderen van het eerste leerjaar hebben hun boekentas ook nodig. Vrijdag willen we ons project feestelijk afsluiten.  Daarom doen we een oproep om kleurrijke kledij te dragen, een hoedje of een poncho zou ook een gepaste Ecuadoriaanse afsluiter zijn. Van jullie niños y niñas

Brugproject ECUADOR dinsdag

Beste mama's en papa's, 

Vandaag kregen we bezoek van ... 2 Ecuadoriaanse dames. Ze hadden wel een probleempje. Ze waren hun tas kwijt tussen alle boekentassen van de kinderen. Na een tijdje zoeken, vonden ze gelukkig hun tas terug. Maar hoe konden ze ervoor zorgen dat dit niet meer zou gebeuren?! Aha ... ze kregen een idee: een sleutelhanger maken! Ook wij mochten een sleutelhanger maken om aan onze boekentas te hangen!
De leerlingen van het eerste leerjaar gingen aan de slag in de Ecuadoriaanse kleuterschool. De kleuters gingen werken in het Ecuadoriaanse eerste leerjaar.
Woensdag wordt iedereen ’s morgens op de lagere school verwacht, iedereen wordt ookhier afgehaald. Kleuters verzamelen om 12.00 u. onder het afdak en kunnen dan afgehaald worden. Boekentassen zijn NIETnodig, er wordt een tussendoortje voorzien. Gelieve de kledij aan te passen aan het weer.

Tot morgen! donderdag, 1 februari

Beste ouders, Wat waren Anneke Tanneke en Arie Bombarie blij. De kinderen toverden vandaag Anneke Tanneke weer beter met hun zelfgemaakte toverstaf!!! Nu kan Anneke Tanneke morgen wel mee naar het grote tovenaarsfeest ! Vandaag hebben de leerlingen van het eerste leerjaar alle hoeken in de klas bij juf Margot en juf Katrien, in de kleuterschool, opnieuw ontdekt! Wat was het een feest ! Ondertussen hebben de kleuters de lagere school al een beetje verkend. -We deden leuke toverspelletjes in de turnzaal samen met juf Nicole! -We maakten een toverstaf + zochten naar een gepaste toverspreuk bij juf Carmen -In de klas van juf Ilse knutselden wij een heks -En meester Chris stond klaar met een spannend verhaal nl “Lotje” Juf Greet zag dat alle kinderen genoten van deze spannende en leuke dag! (Volg ons op de website) Abracadabra ! Juf Eline, juf Katrien, juf Margot, juf Ilse, juf Carmen , meester Chris en juf Greet Ps De kinderen van het eerste leerjaar brengen morgen GEE…