Doorgaan naar hoofdcontent

brugproject ECUADOR

De derde kleuterklas en het eerste leerjaar houden hun tweede brugproject 'Ecuador' van maandag 14 t.e.m. vrijdag 18 mei. Via deze blog hoef je niets te missen!




*Maandag 14 mei 2018:


Beste mama’s en papa’s,

De reis naar Ecuador met het vliegtuig is tamelijk vlot verlopen.  De landing was niet zo zacht zoals we gehoopt hadden. 
In Ecuador zijn we ontvangen door Monica.  Zij leerde ons een Spaans lied.  Kan jij nog een hoedje vouwen ?
Vandaag stonden de Spaanse taal en muziek in de kijker.
Wat zal het morgen zijn ?
Morgen blijft iedereen in Ecuador eten : dus boterhammen, drankje en tussendoortje in de rugzak (voor de kleuters).  De kinderen van het eerste leerjaar hebben hun boekentas ook nodig.
Vrijdag willen we ons project feestelijk afsluiten.  Daarom doen we een oproep om kleurrijke kledij te dragen, een hoedje of een poncho zou ook een gepaste Ecuadoriaanse afsluiter zijn.
                                                                                  
Van jullie niƱos y niƱas

un dos tres
sombrero
sombrero
un dos tres
sombrero de papel
no se ajusta sombrero
ponlo en el armario

un dos tres
sombrero de papel!
































































































































Reacties

Populaire posts van deze blog

Brugproject ECUADOR vrijdag

We namen afscheid van Ecuador met een zelfgemaakte coctail, een spel en een evaluatie. Nadien bracht het vliegtuig ons veilig terug naar BelgiĆ«! Door het brugproject hebben de kleuters de lagere school en de leerkrachten wat beter leren kennen.  Ook hebben de kinderen wat meer kennis over het Ecuador, het land waarmee onze school een scholenband heeft.  

Brugproject ECUADOR woensdag

Het juiste aankomstuur van Planckendael kan je zien op de facebookpagina van onze website.  Je hoeft daar zelf geen account voor te hebben.  Je kan die vinden op de startpagina aan de linkerkant. Foto's van vandaag kan je hier bekijken.

Brugproject ECUADOR donderdag

Beste mama’s en papa’s, Wat hebben we weer een leuke dag gehad in Planckendael!  Morgen, vrijdag 18 mei, sluiten we ons project af met een Ecuadoriaans feest in de lagere school. Onze kinderen mogen verkleed naar school komen. Kleurrijke kledij , een hoedje of een poncho maakt het feest nog leuker! Rond 11.00 , zal piloot Mark de kinderen weer veilig naar “Kiphol” vliegen. Het weerzien zal hartelijk zijn ! PS. Vrijdagmorgen komen alle kleuters gewoon naar de kleuterschool en de kinderen van het eerste leerjaar naar de lagere school.